Yükleniyor
Her ameliyatta olduğu gibi kulak yapımı ameliyatı sonrası da iyileşme döneminin sorunsuz atlatılması için alınması gereken bir takım önlemler ve hasta bakımına dair dikkat edilmesi gereken hususlar söz konusudur. Hastanın ameliyattan çıkıp odasına getirilmesi ile başlayan bu süreci 3 bölümde ele alacağız.
Çocuğunuzu ameliyat bitiminde yine ameliyathane kapısından hemşirelerimiz refakatinde alarak odasına kadar eşlik edebileceksiniz. Odaya geldikten sonraki ilk 30 dk çocuğumuz kısmende olsa hala anestezinin etkisinde olacağından sizinle tam bir dialog kuramayabilir, Bulantı, kusması olabilir, ağlayabilir ama merak etmeyin bu şikayetler verilecek ilaç tedavisi ile hızlı bir şekilde yatışacaktır. O yarım saatte sakin olmanız, hemşirelerimiz görevlerini yaparken sakin ve onlara destekleyici olmanız çok önemli. Bu süreçte hastanın bakımı ile ilgili lütfen kendi başınıza kararlar almayınız, aklınıza gelen her türlü soruyu bizlere iletmeniz yeterli olacaktır. Örneğin çocuğumuz, su mu istiyor hemşirenize sorunuz. Hastanın dren, serum ve pansumanına kesinlikle dokunmayınız.
Her ameliyatta olduğu gibi kulak yapımı ameliyatı sonrası da iyileşme döneminin sorunsuz atlatılması için alınması gereken bir takım önlemler ve hasta bakımına dair dikkat edilmesi gereken hususlar söz konusudur. Hastanın ameliyattan çıkıp odasına getirilmesi ile başlayan bu süreci 3 bölümde ele alacağız.
Ameliyat çıkışında çocuğunuz odasında konuyla ilgili deneyim sahibi hemşirelerimiz eşliğinde getirilecek ve çocuğun bakımıyla ilgili nelere dikkat etmeniz gerektiği size ayrıntılarıyla anlatılacaktır. Ameliyat sonrası önlemler ve ilaç tedavilerini özel eğitimli servis personelimiz üstleneceğinden sizin sizin bilmeniz gereken bir kaç hususa burada yer vereceğiz.
Ameliyattan 2 saat sonrası su ile başlamak üzere sıvı alımına izin verilir. aynı gece hasta çorba vb. hafif gıdalarla beslenebilecek duruma gelirçıkıp odasına getirilmesi ile başlayan bu süreci 3 bölümde ele alacağız.
Hastanın temel şikayeti kulak bölgesinden çok kıkırdak alınan göğüs bölgesindeki ağrı olacaktır. Ancak son yıllarda geliştirilen ağrı kesici pompaların uygulanması ile bu sorun ortadan kaldırılmakta, ameliyat sonrası dönem daha rahat geçirilmektedir.
Ertesi günü hastamızın yataktan kalkıp yürümesine izin verilir. Ameliyat sonrası yürüyüş ve fiziksel aktivite önemlidir.
Sevdiği özel eşyalarını, varsa iPad ve 1-2 oyuncağını getirmeniz iyi olacaktır.
Hastalarımız ameliyat sonrası hastanede 3 gün kaldıktan sonra bir antibiyotik ve kulağa sürülecek merhemleri içeren bir reçete ile taburcu edilirler. Taburculuk sonrası hastalarımız ağrı kesicilere ihtiyacı duymazlar.
Hastaneden çıktıktan sonra pansuman ve kontroller için yaklaşık 4-5 gün daha Bodrum’da kalmanız gerekmektedir. Hastaneden çıkmanın verdiği rahatlama duygusu ile önlemleri gevşetmemeniz, size söylediğimiz hususlara dikkat etmeye devam ederek, konakladığınız yerde de hastanedeki özenle hareket etmeniz bu erken dönemde istenmeyen durumlar yaşanmaması için önemlidir. Bu süreçte günlük olarak kliniğimizde pansumanlarınız yapılacak ve ameliyattan sonraki 7. günde dikişlerinizin alınması sonrası evinize dönebileceksiniz. Sizleri uğurlamadan önce eve dönüşünüzden sonraki süreçte dikkat etmeniz gereken hususlar ve hasta takibinin nasıl yapılacağına dair klinik personelimiz tarafında detaylı olarak bilgilendireceksiniz.
Ameliyat sonrası Bodrum’da geçen sürenin sonrasında artık evinizdesiniz. Eve döndükten sonra yaşanan psikolojik rahatlama ile lütfen önlemleri ihmal etmeyiniz.
Hastalarımız ameliyattan 2 hafta sonra okula dönebilirler.
Ülkemizin değişik şehirleri ve yurtdışından gelen hastalarımızın ameliyat sonrası takiplerini günümüzün teknolojik imkanları ile tekrar tekrar gelmenize gerek kalmadan sizlere özel hasta takip ve iletişim hattımıza WHATSAPP uygulaması ile göndereceğiniz fotograflarla yapabilmekteyiz. Göndereceğiniz fotografların size gösterilen örnek fotoğraflardaki açılardan, düz bir fon önünde ve iyi bir ışıkta çekilmiş olması doğru değerlendirebilmemiz için önemlidir.
Ameliyattan eve döndükten sonra ilk hafta her gün, sonraki 2 hafta 3 günde bir, daha sonraki süreçte ise haftada 1 olmak üzere fotograf göndermenizi istiyoruz. Göndereceğiniz fotograflar Prof. Dr. Mehmet Mutaf tarafından değerlendirilecektir. İyileşme süreci sorunsuz ilerlediği sürece ilk ameliyattan sonraki dönemde 2. Ameliyata kadar kontrole gelmenize gerek yoktur. 2. ameliyattan sonra ise hastanın genellikle 3. haftadan itibaren kulak arkası kıvrımın daralmasını önlemek için kullanmaya başlayacağı silikon kalıp uygulaması öncesi sadece1 defa kontrole gelmesi yeterli olacaktır. Sonrasında yıllık takipler önermekteyiz ancak bir sorun olmadığı sürece bu yıllık kontroller için kliniğimize gelmeniz elzem değildir. Nitekim bir çok ailenin hayatın akışı içinde buna vakit bulamadıklarını ve görsel paylaşımı ile yetindiklerini görmekteyiz.